Bilpleje gavner bilens økonomi og kvalitet

Her kommer der nogle gode råd til at rengøre og vedligeholde sin bil selv, således man kan få mere gavn af sin bil, og den bevarer en høj salgsværdi. Det kan nemlig godt betale sig at ofre lidt regelmæssig bilpleje på sin bil, idet den derved kan holde i længere tid. Hvis man derimod misligholder sin bil og overser de mange faresignaler, så er der stor risiko for, man får alvorlige og kostbare reparationer på sin bil.

Mindst en gang om ugen bør man bruge mindst 30 minutter på bilpleje, hvor bilen gås efter på de mest udsatte steder. Samtidig bør man ved samme lejlighed vaske og rengøre bilen, så den fremstår flot og skinnende, så man dermed opnår maksimal køreglæde. Under bilens rengøring og gennemgang, så vil man støde på slidte bildele, der skal udskiftes i tide, så man ikke risikerer at stå i ødemarken med en sammenbrudt bil.

Man kan måske selv stå for flere af de normale serviceeftersyn på bilen med udskiftning af olie, dæk, bremser, filtre, kileremme, pærer, viskerblade mm, mens en god gang rustbeskyttelse ofte kræver en aftale på et værksted.

Hvordan rengører du bilen?

Det er både en hobby for mange at rengøre deres bil, men umiddelbart tjener bilejeren penge ved at rengøre sin bil, da bilen derved højner sin værdi og forlænger sin levetid. Alle bilejere kan med enkle midler give bilen en grundig bilpleje med disse remedier:

 • Microfiberklude
 • Vinduesrens
 • Svampe
 • Vinylrens
 • Støvsuger med flere mundstykker
 • En hård børste

Enhver rengøring af bilen starter med at få fjernet det øverste lag snavs samt de største typer affald.

 1. Fjern først alle måtterne fra bilen.
 2. Tøm alt skrald i bilen samt askebægrene.
 3. Læg alle løse genstande i en separat kasse eller pose.
 4. Nu støvsuges bilen fra øverst til nederst.
 5. Derefter vaskes hele kabinen med en våd microfiberklud, idet man derved sikrer, dine plejeprodukter ikke bare lægger sig ovenpå al snavset.
 6. Nu skal bilens indtræk (vinyl eller læder) rengøres, og man anvender her en svamp eller en ren microfiberklud, så plejeproduktet påføres i et tyndt men jævnt lag, som skal trænge ind i kabinematerialet, så det skal aftørres igen efter nogle minutters virkning.
 7. Nu er det så tid til at rengøre ruderne, som ofte har fedt og snavs siddende på begge sider. Man bør bruge lidt vinduesrens, så man slipper for rengøringsstriber på ruden. Tricket er især at anvende så lidt vinduesrens som muligt og så meget knofedt som muligt.
 8. Derefter skal måtterne rengøres, og det kan være nødvendigt at anvende en hård børste samt støvsuger til at få dem rene.
 9. Udvendigt bør bilen en gang imellem vaskes og poleres eventuelt med voks, så bilen bedre er beskyttet mod rustangreb udefra.

Hvilke økonomiske fordele er der ved bilpleje?

Enhver bilforhandler kender til, at to ens biler med samme årgang og kørte km vil kunne opnå store forskelle i salgspris, hvis den ene bil er meget bedre vedligeholdt en den anden. Derfor får man altså dækket sine udgifter til regelmæssig bilpleje, når man sælger sin bil igen, da den indbringer en højere salgsværdi end en misligholdt bil.

Visse biler er faktisk usælgelige uanset prisen, da de trænger til meget vedligeholdelse og rengøring, og det er især biler med rygerkabiner, der falder meget i pris. Det kan lade sig gøre at vaske det gule nikotinlag af bilen indvendige kabine, men det er hårdt arbejde, så det er bedst man i tide får rengjort bilen, før det er for sent. Det er både dyrt og omstændigt at anvende damprensning og kabinerens, når man skal rengøre bilens kabine, så man får bugt med grimme lugte og klæbrig lag i bilens kabine.