Momsfradrag på leasing – kan det lade sig gøre?

Moms er at finde alle steder – den der afgift på det kvarte af prisen på et produkt eller en ydelse, der bliver lagt oven i det, du skal betale. Faktisk skal du også betale moms, når du leaser bil. Momsen betaler du både ved udbetalingen og de månedlige ydelser. Hvor du tit kan få noget af momsen trukket fra de månedlige ydelser, er det ved selve udbetalingen noget sværere at få momsfradrag.

Måske kan moms på ydelserne fradrages

Hvis du leaser en bil på hvide plader i mere end seks måneder, som du så bruger til erhvervskørsel mindst 10 % af tiden, er en del af momsen fradragsberettiget. Og hvad så med selve udbetalingen? Det er noget sværere at slippe for moms her, men det kan ekstraordinært lade sig gøre, hvis selve udbetalingen er så høj, at fradraget på de månedlige ydelser bliver større, end momsen egentligt er.

Tjek momsloven, hvis du er i tvivl

I sådan en situation kan momsfradraget for de månedlige ydelser skrues ned, hvilket er lidt kedeligt for dit vedkommende. Men til gengæld får du momsfradrag i udbetalingen. Hvis du er i tvivl om, om du kan få fradrag ved leasing af bil, så kan du fx konsultere Bekendtgørelse af lov om merværdiafgift (momsloven), § 42, stk. 4 og 5. Stk. 5 fortæller dig, hvordan at grundlaget for fradragene udregnes.

Bliv klogere på moms online – nørd med en momsberegner

Husk, at moms er en afgift, som biludlejeren er pålagt at lægge oven i det beløb, du skal af med. Du skal ved leasing af bil være sikker på, at momsfradrag, du/sælgeren er berettiget til, bliver brugt. Er du interesseret i at blive klogere på moms generelt, kan du flere steder på nettet lære om moms og nørde med en momsberegner. Siderne er nyttige, når du selv står over for at skulle opkræve moms.