På disse måder kan du lease bil

Er du på udkig efter en bil, som du kan lease, eller overvejer du en leasingaftale? Så kan du herunder blive klogere på de forskellige typer af leasing, som findes!

Flexleasing

Overordnet er flexleasing en aftale, hvor man undgår at betale den fulde registreringsafgift. Afgiften deles i stedet ud på små rater hver måned, så du kun betaler i de måneder, hvor du lejer bilen. Det kan især svare sig at flexlease dyre biler samt biler, som er mere end 36 måneder gamle. Fordelen ved flexleasing er altså, at du ikke smider et stort beløb efter en bil, som binder dig til den, og derfor kan du oftere skifte bil. Dog er det leasingselskabet, som ejer bilen i perioden, men du har brugsretten.

Splitleasnig

hvad er splitleasing egentligt? Ja, det kan være svært at finde rundt i, da splitleasing faktisk er baseret på en finansiel leasingsaftale. Splitleasing er beregnet til dig, som både ønsker at bruge bilen til erhverv og privat brug. Aftalen er altså meget fleksibel, hvilket gør den meget populær blandt erhvervsdrivende. Gennem splitleasing har du to kontrakter og betaler to regninger, da firmaet betaler din erhvervskørsel!

Minileasning
Ønsker du at lease en bil i en kortere periode, så er minileasing til dig. Minileasing bruges typisk til biler, som skal leases i 5-9 måneder, men kan også anvendes helt ned til 1 måned.

Finansiel leasing

Måske du har hørt om finansiel leasing? Faktisk er det bare en overordnet betegnelse for splitleasing, sæsonleasing og flexleasing, da du ved disse har en speciel aftale, hvor bilen står uden gift, og du derfor i stedet betaler hver måned.

Operationel leasing

Operationel leasing er for dig, som ønsker en nem aftale, hvor selskabet klarer det meste. Du betaler et månedligt beløb, hvor leasingselskabet til gengæld står for forsikring, dæk, grøn efterafgift og service.