Fordele og ulemper ved at privatlease

Køb eller leasing? Det kan være svært og finde rundt i fordelene og ulemperne ved at privatlease sin nye bil, fordi det netop afhænger af sin egen situation og økonomi. Herunder giver vi dog vores bedste bud på fordelene og ulemperne ved at privatlease.

Fordele ved leasing af bil

Først og fremmest er det helt sikkert en fordel, at du undgår høje gebyrer og renter ved privatleasing, som der ellers ville være ved et billån til køb af bilen. For mange er det derudover også en stor fordel, at man har en godt overblik over sine månedlige udgifter til bilen. Dermed har man altså ved en leasingsaftale den fulde kontrol, hvilket er rart for mange, da det kan være svært at gennemskue sine udgifter til en ejet bil. Selskabet, som du leaser igennem, hæfter for værditab og påtager sig det videre salg, når aftalen ophører, og bilen afleveres. Nogle typer af leasingaftaler giver også muligheden for at køre i en dyre bil og udskifte bil oftere, for eksempel er dette muligt gennem flexleasing. Ved flexleasing betaler man nemlig ikke den fulde registreringsafgift, men derimod mindre beløb hver måned i perioden, hvor man leaser bilen.

Ulemper ved leasing af bil

Der findes selvfølgelig en række ulemper ved leasing, og en af dem er, at leasingselskabet også skal tjene penge. Selskabet er altså et ekstra led i kæden i stedet for blot at købe ved en forhandler, der vil derfor være et lille ekstra beløb til at dække leasingselskabets udgifter. For mange er det en stor ulempe, at man ofte ved privatleasing skal fastsætte sit kilometerantal på forhånd. Man kan ende med at betale mange penge for overkørte kilometer, hvis det ikke fastsættes korrekt. Ofte er privatleasingsaftaler ikke til forhandling, hvor prisen derimod ofte er til forhandling ved køb af brugte biler.