Det kan ofte betale sig at låne penge til et billån

Mange personer står tit i det klassiske dilemma, at de enten skal købe eller lease en bil. Der findes jo ikke et entydigt svar på spørgsmålet, da det hele afhænger af den enkelte situation. Til gengæld findes der nogle tommelfinger regler på området, som kan være vejledende for dig, så du ikke laver en oplagt fejlinvestering. Generelt set kan det bedst betale sig at lease en bil frem for at købe den, hvis du ikke kender dit kørselsbehov for den kommende årrække – og skal du kun bruge bilen i højst 3-4 år, så bør du absolut kun lease en bil. Hvis du nemlig køber en bil for at kun have den i få år, så vil du nemlig få handelsomkostninger og værditab, der overstiger leasingydelsen på bilen.

Forskelle på leasing og køb af bil

Uanset om du køber eller leaser en bil, så vil du altid selv skulle betale disse udgifter på bilen:

  • Brændstof
  • Vægtafgift og grønne afgifter til staten
  • Kaskoforsikring
  • Udbedring af småskader der ikke er omfattet af forsikringen.

Dertil kommer så en engangsydelse samt en fast månedlig udgift på leasingen, mens bilejere slipper for dette, men til gengæld skal de så betale afdrag på billånet samt udgifter til service og eventuelle reparationer på bilen. Den billigste løsning er ofte at købe en bil frem for at lease denne, men så skal du altså beholde den i en årrække, for at gevinsten bliver stor.

Nemt at låne penge til en bil

Hvis du har en nogenlunde økonomi, så er det ret nemt at få et billån, og det gælder især ved køb af nye biler. Det kan straks være sværere at få belånt en brugt bil, da disse bilhandler ofte skal foregå som en kontanthandel, og det gælder altid, hvis der er tale om en privat bilhandel.

Visse bilforhandlere formidler billån i forbindelse med køb af en lettere brugt bil, men ellers kan du altid låne penge privat til køb af en brugt bil, hvis du har fundet din drømmebil til en god pris. I stedet for at bruge masser af tid på at kontakte en lang række banker og lånefirmaer, så findes der en smartere løsning, idet du kan låne penge til en brugt bil hos Lendme.

Du skal blot udfylde en enkelt låneansøgning hos Lendme, og så klarer de resten. Lendme har en aftale med en lang række låneudbydere, og de klarer kontakten, sådan så du nu får lånetilbud fra dem alle. Bankerne er klar over, at de skal stramme sig an og give dig et godt lånetilbud, da der jo er konkurrence om kunderne.

Du kan nu udvælge det billån, som giver dig de billigste og bedste betingelser. Du bør især udvælge et lån ud fra værdien af årlige omkostninger i procent (ÅOP), da denne værdi omfatter alle udgifterne på lånet. Du bør også satse på at blive gældfri hurtigst muligt, så du bør vælge en overkommelig afdragsperiode ud fra din økonomiske formåen. Med et billån på omkring 10 % årligt i rente (ÅOP) vil det ofte være en meget bedre løsning for dig i det lange løb at købe en bil kontant frem for at lease den.