Ultimativ luksus med en Audi A8

Uanset om man kommer i en ny eller i en brugt Audi A8, så vil man overalt vække opsigt, da der er tale om en stor luksuslimousine i den dyre klasse. Bilen koster fra ny omkring 1,5 millioner kr., men den kan fås noget billigere som lettere brugt, og på Audis hjemmeside kan man finde en brugt Audi A8 med AAP til en meget fornuftig pris. AAP er Audis blåstemplede garanti til bilkøberen om, at bilen er i samme gode stand som en helt ny bil, således man risikofrit kan anskaffe sig bilen. Man får altså 2 års fuld garanti på bilen ligesom nye biler, og derudover får man 2 års serviceaftale med i prisen. Audi dækker alle udgifter på bilen herunder autodele og arbejdsløn, såfremt bilen alligevel skulle få problemer i garantiperioden. Bilkøberne kan derfor se frem til flere års kørsel uden uventede udgifter til service og reparation på bilen. Audi har nemlig forinden blåstemplingen gennemgået disse relativt nye biler, såde kun indeholder velfungerende og originale dele overalt i bilen, så den dermed ligner og føles bilen som en helt ny bil med samme egenskaber.

Fordele med Audi A8

Denne type bil er Audis topmodel, og den er ideel som firmabil eller som en yderst præsentabel familiebil. Den optræder som en elegant og karakterfuld bil til den kræsne køber, der satser på komfortabilitet og driftsikkerhed. Modellen er løbende blevet forbedret, siden den kom på markedet i 1994, så den i dag lever op til de seneste krav til komfort, sikkerhed og miljø. Man er godt kørende selv i en lettere brugt Audi A8, da bilen tilhører den absolutte topklasse, og der er jo tale om en komfortabel og driftsikker limousine i luksusklassen, hvor funktionalitet, komfort og design smelter sammen i en højere enhed. Bilen er gedigen med et godt vejgreb og en høj stabilitet, og man kan indrette en komfortabel arbejdsplads på bagsædet. Man sidder behageligt og sikkert under kørslen på grund af den adaptive luftaffjedring og den støjdæmpende kabine, og man sikres derved en rolig og behagelig køreoplevelse. Bilen har lang række af standardudstyr og endnu mere ekstraudstyr. Man får som standard:

  • Adaptiv luftaffjedring
  • Aktiv støjreducering
  • Dæktrykkontrol
  • Fartpilot
  • LED-lygter
  • Lyssensor
  • Regnsensor
  • Tyverialarm

Der er desuden mulighed for både selvregulerende lygter, natsynsassistent, parkeringsassistent med for- og bagkamera, indbyggede tv-skærme, massagefunktioner og læselamper.

Nyheder i nye Audi A8 modellerne

Der er stor konkurrence mellem bilfirmaerne, så derfor vil man altid installere de mest moderne og efterspurgte faciliteter, således man bevarer sit forspring til de øvrige konkurrenter. Eksempelvis lanceres bilen Audi A8 nu med modellen XL, hvor man kan nyde godt af hele tre sæderækker. Bilen er derfor ekstra lang og har seks døre. Bilen måler derfor over 6 meter i længden og over 4 meter mellem hjulene. Den største udfordring var at at få tilstrækkelig med stivhed og vridningsstabilitet ind i bilens karrosseri, der også skulle have en stilren fremtoning. Resultatet er meget imponerende, og indenfor sidder man meget luksuriøst i sæder beklædt med Valcona-læder, der alle kan indstilles elektrisk. Hver person har sin egen skærm, solgardiner og køleskab ved hånden. Bilen leveres som regel med en V6-motor 3.0, der kan yde 310 hk samt en topfart på 250 km i timen. I løbet af 2016 har Audi endvidere planer om at lancere en selvkørende Audi A8 for at imødegå konkurrenternes biler, der også satser på selvkørende biler. Den kommende A8 skal efter sigende kunne parkere sig selv og køre alene i køkørsel på op mod 60 km/t. Man anvender avanceret teknologi som sensorer, kameraer og lasere for at klare det tekniske, men det største problem er andre bilister uden samme teknologi.

Billede: Brett Levin Photography