Find en passende bilforsikring online

Hvis du har leaset en ny bil, så skal du være opmærksom på, at du udover den månedlige leasingydelse også selv skal betale for en bilforsikring, der normalt er en kaskoforsikring. Det er kun muligt at tegne ansvarsforsikringer på gældfrie biler, men du kan altid selv bestemme omfanget af din selvrisiko, og du kan også spare penge på en bilforsikring, hvis du har optjent bilforsikring i form af skadefri kørsel i flere år. Du kan enten få et tilbud fra dit leasingselskab, der i forvejen har aftaler med flere forsikringsselskaber, men måske kan du selv finde en bedre pris online på en passende bilforsikring. Du bør være klar over, at prisen afhænger af temmelig mange faktorer.

Dette afgør prisen på en bilforsikring

  • Bilens alder, mærke, model og motorstørrelse.
  • Hvor mange km kørsel årligt.
  • Din bopælsadresse.
  • Antal år med skadefri kørsel (anciennitet).
  • Din alder.
  • Din selvrisiko.
  • Om du tidligere har haft skader på en bil.

De færreste flytter til en ny adresse, for at spare lidt på deres bilforsikring, men der er beviseligt flere uheld i storbyerne og især i visse bydele, og folk i disse områder skal betale mere for deres bilforsikring, da de er mere udsatte end folk i tyndtbefolkede områder. Du kan også opnå rabat på en bilforsikring, hvis du kun kører få km om året, mens folk med et stort kørselsbehov skal betale mere.

Hvis du gerne vil slippe billigst muligt for en ny bil, så bør du overveje en model med en mindre motor, og du kan vælge en høj selvrisiko, således forsikringsselskabet ikke skal betale for småskader. Derfor er forsikringsselskaberne villige til at lade dig slippe billigere i pris, og du bør desuden køre forsigtigt i trafikken, da du med få års skadefri kørsel kan rykke op i det prestigefyldte trin elitebilist, hvor man virkelig får tilbudt billige forsikringer.

Kort sagt straffes de bilister, der laver skader i trafikken, mens man belønner dem, der kører forsigtigt og ikke har skader.

Find tilbud online på nettet

Før du tager imod det første og bedste tilbud på bilforsikring, så bør du gå på nettet og indhente forskellige tilbud på en god og dækkende bilforsikring efter dine behov. I øjeblikket kan du finde gode tilbud på bilforsikring hos Codan, idet alle over 25 år her kan opnå status af elitebilist med blot 3 års skadefri kørsel.

Da alle bilens specifikke oplysninger er oplyst på registreringsattesten, så kan man blot ved at angive bilens nummerplade på forsikringsselskabet hjemmeside få oplyst en pris på en bilforsikring ud fra dine øvrige oplysninger om bopæl, alder, antal år med skadefri kørsel samt dit krav til en eventuel selvrisiko.

Du kan angive forskellige forslag på selvrisikoen og se, hvorledes dette påvirker den endelig pris. Hvis du samtidigt flytter alle dine forsikringer over til samme forsikringsselskab, så kan du opnå samlerabat på typisk 10-20 %, hvilket også er værd at tage med.