Overvejelser om privatleasing

Det er en vigtig og dyr beslutning at anskaffe sig en bil i Danmark, da biler generelt falder meget hvert eneste år i værdi på grund af slitage og alder, og det koster også mange penge hvert år at vedligeholde bilen og til dens driftsomkostninger og brændstof, men alligevel er biler overalt i verden populære, da de giver prestige, sikkerhed og komfort smat ikke mindst en høj grad af frihed. Med en bil bliver man helt uafhængig af offentlig trafik som toge, busser og taxier, hvor det alligevel kan være besværligt at bringe al sin bagage med.

En bil kan anvendes fleksibelt til alle typer for transport af både passagerer og gods, men det kræver hver gang, at man har en passende bil til formålet. Hvis opgaven ændrer sig jævnligt, så kan man have behov for at skifte bil måske hvert år eller hvert andet år, og dette er meget dyrt for bilejere. Man bør derfor seriøst overveje privatleasing af bil, da man derved kan nøjes med at betale en fast månedlig udgift hver måned til en nyere bil, hvilket i de fleste tilfælde er billigere end at købe en bil.

Ulemper ved privatleasing

Såfremt man finder den perfekte bil med hensyn til mærke, stand, plads og pris så skal man beslutte sig til, om bilen skal købes eller leases. Såfremt man er sikker på, at netop denne bil kan varetage jeres transportbehov for de næste mange år ud i fremtiden, så bør man afgjort købe bilen kontant eller med finansiering.

Når man har haft bilen i 4-5 år, så begynder investeringen at være bedre frem for at lease en bil, men hvis man kun beholder bilen i få år, så er det meget dyrere at eje den frem for at lease denne. Dette skyldes dyre handelsomkostninger og værditabet på bilen samt de varierende udgifter til service og reparationer på bilen. Man kan finde flere nyttige informationer om privatleasing på Audis hjemmeside, da der jo er mange fordel ved privatleasing men også enkelte ulemper.

Fordele ved leasing

I erhvervslivet er leasing meget udbredt, da man her oven i købet får fuld fradragsret for alle leasingudgifter, og denne fordel har private bilister jo ikke. Alligevel kan det i rigtig mange tilfælde stadigt være en rigtig god idé med privatleasing af bil, da man jo undgår at investere så mange penge i bilen, og man kan nemmere budgettere sin økonomi med en fast udgift hver måned i leasingydelse.

Dette er især en fordel for unge mennesker med en skrøbelig økonomi, der ikke vil tage chancen ved at købe en bil til mange hundredtusinde kr., hvor man efter få år måske står med store tab på bilen i en salgssituation. Ved at anvende forældreleasing kan unge mennesker desuden komme ind i leasingkontrakten som bruger 2, mens forældrene står som bruger 1.

På den måde kan børnene på en lempelig måde drage forsikringsmæssigt fordel af forældrenes anciennitet på bilforsikringen, og desuden kan man jo nøjes med at lease bilen for mere end 12 måneder af gangen og med en ganske lille engangsydelse, hvilket gør det meget attraktivt for unge mennesker, der ønsker en bil til at klare deres transportbehov.