Leasing eller køb af brugt Audi Q5

Der er både fordele og ulemper ved leasing eller køb af en bil, men der findes faktisk en lidt overset mulighed, der er et godt tilbud set over en længere periode. Man kan nemlig købe en lettere brugt leasingbil, idet man så slipper med en lavere pris end nyprisen, og Audis dyre og luksuriøse biler vælger man at lease, da de er kostvare i anskaffelse.

Imidlertid kan økonomien være gunstig, hvis man overvejer at vælge en bil fra Audi med betegnelsen Audi Approved Plus (AAP), da dette er en garantiordning, der giver køberen en reelt ny bil med fuld garanti, således man ingen uventede udgifter vil få på bilen, selv om den efter nogle år står med en sammenbrudt motor.

Modellen Q5 fra Audi er en stor og populær SUV, der både egner sig til familiebil men også som en eksklusiv firmabil, og bilen koster også i nærheden af en million kr. fra ny, men på Audis hjemmeside kan man finde en lettere brugt Audi Q5 fra en halv million kr. og opefter.

AAP konceptet fra Audi

For et par år siden indførte Audi det internationale koncept AAP, der tildeles de nyere biler på under to år gamle, der kun har kørt få tusinde km. Normalt er der tale om demo biler, eller dem der har været brugt til korte leasingperioder, og disse biler har hos alle bilforhandlere ikke været så nemme at sælge igen, da de fleste bilkøbere hellere vil betale et par 100.000 kr. oveni og få en helt ny bil med fabriksgarantien på to år.

Som køber til en brugt bil får man ofte kun et par måneders garanti, og så kan man jo risikere efter et helt eller helt år, at nogle dyre dele på bilen skal udskiftes, da den måske havde haft skjulte fejl og mangler, og bilsælgere er bange for at give længerevarende garantier på brugte biler af samme årsag.

Som køber til en brugt Audi Q5 eller en anden brugt AAP bil får man dels to års fuld garanti på bilen, og så får man efterfølgende en udvidet serviceaftale med i handlen, og den løber i to år yderligere, eller indtil bilen sammenlagt har kørt 40.000 km. Man får desuden fri autohjælp med i hele garantiperioden, således man aldrig vil skulle komme ud for uventede udgifter på sin bil i de kommende år.

Dette er en omfattende garanti, der naturligvis giver tryghed og sikkerhed for køberne, der altså kan spare mange penge, idet de reelt får en ny bil, der blot er lettere tilkørt. Audi mister som regel aldrig noget ved at udstede garantien, da de i forvejen har gennemgået bilen nøje og udskiftet alle defekte og slidte dele, således bilen fremtræder i ny stand.

SUV Audi Q5

Man får rigtig meget bil for pengene, når man anskaffer sig en ny eller en brugt Audi Q5, da dette er stor allround bil med masser af plads til både passagerer og bagage, og motoren er kraftig og kan give kvik acceleration og en topfart på op til 250 km/t. Bilen kører på alle typer underlag, da den har et effektivt firehjulstræk, og trods størrelsen på motoren kan den alligevel have en forbløffende god brændstoføkonomi på op mod 20,4 kilometer på literen.