Få mest udbytte af din bil

De fleste mennesker har svært ved at finde rundt i bilbranchen, da der er masser af forskellige biler til salg af forskellige mærker i forskellige årgange hos forskellige forhandlere samt private, så derfor er alle bilkøb på en måde helt unikke. Derfor skal alle potentielle bilkøbere gøre op med sig selv, hvilke afgørende kriterier, de vil afgøre valget med.

Hvis man er i tvivl om, hvor længe man vil beholde bilen, så kan det i de fleste tilfælde bedst betale sig med privatleasing af en bil, da man der kan aflevere bilen tilbage efter et bestemt antal måneder, som ofte strækker sig over en periode på 12-36 måneder.

Ved privatleasing kan man nemlig nøjes med at betale en fast månedlig leasingydelse hver måned, og man slipper tilmed for at have penge bundet i bilen, så man også derved undgår det dyre værditab, som alle bilejere har. Det er nemt at budgettere ved privatleasing, da man ikke får nogen uventede udgifter på bilen, da leasingfirmaet klarer alle former for reparationer og service på bilen.

 

Find en passende bil til dit kørselsbehov

Hvis man ikke vil privatlease, så kan man købe en bil og beholde den i en længere årrække, idet man således nedbringer det årlige værditab på bilen, og dermed får man mest bil for pengene.

Hvis man beholder samme bil i mindst 4 år, så er det i længden billigst at købe en bil, og hvis man anskaffer sig en bil med økonomisk motor, så slipper man billigt i både forsikring, brændstof samt i afgifter til staten. Naturligvis kan vi ikke alle købe en billig mikrobil til omkring 70.000 kr., da disse biler kun er gode til nogle familiers kørselsbehov. Hvis man har brug for masser af plads i kabinen eller i bagagerummet, have kapacitet til at trække en campingvogn, eller hvis bilen skal have visse tekniske faciliteter indbygget, så må man jo søge efter biler, der netop kan opfylde dit behov.

Men der er jo ingen grund til at købe en overdimensioneret bil, som er alt for stor og kraftig til din families kørselsbehov, idet man så straffer sig selv i store udgifter både til køb af bilen, i forsikring, brændstof samt i dyre afgifter til staten. Derfor vælger de fleste at købe en fornuftig familiebil, der akkurat dækker deres behov. Hvis man skal køre mange lange ture og mange km, så kan det betale sig at vælge diesel, men kører man kun små korte tur i bilen, så er benzin det bedste valg til motoren.

 

Minimer bilens værditab

Når man har investeret i en fornuftig bil, så skal man naturligvis altid sørge for at give den de nødvendige eftersyn samt vedligeholde bilen fornuftigt, så den nemt og uden store udgifter kan gennemføre et bilsyn, så man jo kan have nytte af bilen i mange år fremover.

En nysynet bil i fuld funktionsdygtig stand vil også nemmere kunne sælges til en ordentlig pris, hvorimod en rusten eller defekt bil kun kan sælges for en meget lavt beløb, så disse bilejere opnår et stort værditab, såfremt de har forsømt vedligeholdelsen af deres biler. Man bør derfor give sin bil regelmæssige olieskift, vask og rengøring, udskifte slidte dele på bilen især remme, filtre, dæk, tændrør og bremseklodser samt give bilen en god gang rustbehandling, idet bilen dermed ikke får et stort værditab.

Billede: ikerlaes