Biler er både elskede og forbandede, da vi er afhængige af biler i hverdagen til at komme i skole, på job, foretage indkøb, besøge venner og familie, komme på ferier og andre transportopgaver, hvor en bil giver en meget større frihed og behagelig transport end offentlig transport.
Men når man har en ældre bil, der gang på gang skal repareres med dyre værkstedsregninger til følge, så kan man virkelig have svært ved at få økonomien til at strække sig, da uventede udgifter altid kommer ubelejligt. Netop derfor vælger mange privatleasing bil, da man derved opnår en fast udgift hver måned il bilen, hvilket gør det nemt at få økonomisk stabilitet i budgettet.
Der findes masser af hjemmesider med gode råd om privatleasing bil som eksempelvis på Audis hjemmeside, så her kan man lige starte med at indhente nyttige oplysninger om netop jeres situation, før man vælger privatleasing bil.
Hvornår skal man købe eller lease en bil?
Der er både fordele ved køb eller privatleasing bil, og valget for jer afhænger af jeres nuværende situation og transportbehov. Generelt set koster det altid penge at udskifte bil i form af værditab og handelsomkostninger, så den billigste løsning er derfor at købe en passende bil og holde fast i den i mindst 4-5 år ud i fremtiden, så den bør være fleksibel til at klare alle jeres nuværende og kommende opgaver.
Hvis man ikke lige kender sit behov for de kommende år, så er det helt klart en fordel at vælge privatleasing bil, da man på den måde ikke binder en masse penge i en bil, der pludselig skal sælges alligevel. Hvis man kun vil have en bil i 2-3 år, så er det klart billigere at lease denne frem for at købe den, da biler taber meget i værdi efter 2-3 år.
Fakta om privatleasing
Ved privatleasing bil er vilkårene en smule anderledes end ved erhvervsleasing, da erhvervsaftaler som regel kører i 3 år, hvorimod privatleasing bil kan arrangeres til at vare 12 måneder og opefter. Desuden kan man også nemt opsige en kontrakt med en måneds varsel, men man kan desværre ikke fratrække leasingudgifterne i skatteregnskabet som ved erhvervsleasing.
Købere af biler kommer ud for mange udgifter, hvoraf nogle er faste mens andre kan variere, så det kan være ret dyrt at have egen bil. Det er langt nemmere at budgettere og opnå en stabil økonomi med leasing, da man kun skal betale samme faste leasingydelse hver måned på måske 3.000 kr., således man aldrig skal døje med uventede udgifter til reparationer og service på bilen.
Den største gevinst er, at man slipper for at have penge bundet i en bil og at få store omkostninger ved udskiftning af bilen, da man med leasing kun mister engangsydelsen, der i mange tilfælde er på 10.000 kr. eller mindre. Man kan heldigvis ret nemt finde en leasingvariant til netop jeres formål, da der jo findes disse former for leasing:
- Flex-leasing.
- Split-leasning.
- Re-leasing.
- Forældreleasing.
På den måde kan man deles om udgifterne med et firma, hvis bilen både kan anvendes til firmakørsel og til privatkørsel, og med re-leasing kan man opnå en billig ydelse, da bilen ikke er helt ny. Med forældreleasing kan man give unge mennesker uden anciennitet en nem og billig måde at få adgang til en bil, da man anvender forældrenes anciennitet, således børnene blot står registreret som ekstra brugere af bilen.