Privatleasing er i hastig fremgang

Begrebet privatleasing har de seneste par år virkelig haft medvind i sejlene viser alle tal og statistikker, så her kommer der vigtige råd og vejledning om privatleasing. Tallene fra Danmarks statistik viser, at omkring en fjerdedel af alle bil leasinger er privatleasing, således erhvervslivet stadigt står for tre fjerdedele, og samtidigt står leasing for en tredjedel af alle nye biler. For eksempel kan man betragte en typisk juli måned, hvor der blev solgt i alt 16.200 nye biler, hvoraf de 5.500 var leasingbiler, og de 1.500 af disse blev leaset til private bilister. Fremgangen på privatleasing har vokset med omkring 50 % på kort tid, så der er virkelig tale om em markant stigning i antallet af privatleasede biler.

Årsagerne til fremgang i leasing

Der findes flere forskellige årsager til, at privatleasing i de seneste år er blevet et så stort hit i Danmark, og det kan blandt andet skyldes det lave renteniveau, der jo fastsætter leasingprisen på bilen. Men andre faktorer gør sig også gældende, idet mange bilister gerne ønsker sikkerhed med et fast budget, som jo netop er en af leasingbranchens største fordele. Det er både nemt at overskue og få plads til i budgettet, idet man nu kan få en bil til rådighed for få tusinde kr. om måneden samt udgifter til brændstof, forsikring og afgifter til staten. Man opnår jo meget mere frihed med egen bil, og især familier har svært ved at klare en hverdag uden en passende bil til at klare kørselsbehovet. Leasingselskaberne kan også nemmere levere lave priser ved privatleasing, da de jo ikke behøver at betale hele registreringsafgiften ved selve købet af bilen. De skal kun betale en procentmæssig del hver måned, og derved sparer leasingselskabet en række finansieringsomkostninger i forhold til almindelige forbrugere, som jo ikke har denne fordel. Desuden opnår de store leasingselskaber en stor mængderabat, når de samarbejder med en bilforhandler.

Sådan finder man en passende bil

Det kan ofte ikke betale sig at lease de helt billige biler på markedet, da fordelene minimeres, da staten har indført et minimumsbeskatningsgrundlag på 160.000 kr., så faktisk kan det bedst betale sig at lease de lidt større og mere prestigeprægede biler, der er temmelig kostbare at købe kontant. Det tyske bilmærke Audi har stor succes på markedet for privatleasing, og man kan på deres hjemmeside læse mere om privatleasing af Audi. Som privatperson kan man ofte nøjes med at binde sig for 12 måneder ad gangen, og man kan desuden ofte finde gode tilbud med meget lav engangsydelse, så på den måde kan man altså hele tiden skifte bilen ud med en ny model, der præcist passer til jeres nuværende behov. Man bør naturligvis lade krav til bilens størrelse og din økonomiske formåen være med til at bestemme, hvilken bil, der bedst passer til jeres behov. Man skal naturligvis nærlæse leasingkontakten nøje, da de ikke er ens, og der kan stå ting med småt, man ikke altid umiddelbart kan overskue. Man skal for eksempel i forvejen være opmærksom på, at det er billigst i leasingydelse, hvis man før leasingperiodens start sætter sig på et bestemt antal kørte km. Dette svarer på samme måde som almindelig billeje, hvor de ekstra km kan koste dyrt.